Szolgáltatások

Autópolírozás forradalmian új módszerrel

Az autópolírozás nem ismeretlen dolog azoknak, akik megadják autójuknak azt a törődést, ami szükséges a hosszú távú biztonságos működéshez. Ő tudják, hogy a karosszéria karbantartásával megelőzhetők annak tartós sérülései is.

Eddig a polírozás négy lépcsős, hosszadalmas folyamat volt. Négy lépcsőben négy pasztával polírozták a szakemberek a fényezést, hogy arról eltüntessenek minden karcolást. Mi új Rupes Bigfoot márkájú autópolírozó berendezésünkkel két lépcsőben, két pasztával végezzük el ugyanazt a folyamatot az eredmény pedig látványosan szebb, csillogóbb és karcolás-mentesebb felület lesz.

Két területen igazán szembeszökő a különbség. A régi módszerrel a polírozás első lépcsőjének végén a karosszérián úgynevezett hologramm képződik, amit a polírozó gép körkörös mozgása okoz. Ezt csak egy újabb, másik pasztával történő munkafázis számolja fel. Az új gép excentrikus mozgással dolgozik, hologramm nem keletkezik.

A másik különbség a karcok eltüntetésének módja. A régi módszerrel a karcok nem tűntek el, azokat a folyamat során pasztával tömítették – tehát később ezek gondot okozhattak. Az új módszerrel a polírozási folyamat során a berendezés egy-két mikronnyi réteget lecsiszol a lakkból, így a felületi karcok megszűnnek. Nincs tehát szükség azok feltöltésére, a későbbiekben pedig nem fognak kellemetlenséget okozni.

Fontos megjegyezni, hogy az új, excentrikus mozgású polírozó nem égeti a lakkot, ellentétben a régivel. Ezt a gyártó úgy oldotta meg, hogy a korong tapadására szolgáló felületről a hőt elvezeti.

Összefoglalásul. A régi módszer négy lépcsőben, négy pasztával teremtett fényes felületet úgy, hogy a karcok csak el lettek fedve. Az új módszer két lépcsőben, két pasztával szebb felületet eredményez, hiszen itt a karcokat végleg eltüntetjük.

A polírozás eredményét hosszabb időre tartósíthatjuk, ha még egy waxos kezelést is kap a felület.

Áraink:

  • Teljes körű autópolírozás: 12.000 Ft-tól
  • Egy lámpa polírozása: 3.000 Ft, egy pár pedig 6.000 Ft.

A két polírozási módszer különbségét az alábbi videó mutatja meg. A két polírozási eljárás tesztje 1:33-nál kezdődik.

 

 

 
« Vissza az előző oldalra!
BALIKÓ-KER Bt. - Magyar